Emvetib lidera la creació de la patronal de centres veterinaris a nivell estatal

L’acta constitucional es va signar per les tres primeres organitzacions patronals provincials de Balears, Alacant i Astúries

La Confederació Empresarial Veterinària Espanyola (CEVE), organització patronal de centres veterinaris d’Espanya, va quedar constituïda el passat 5 de juny en una reunió celebrada en el Col·legi de Veterinaris de Madrid.

Es tracta de l’organització patronal on es reuneixen les primeres associacions provincials constituïdes: Associació Empresarial de Veterinaris Clínics d’Alacant (AEVA), Associació Empresarial de Clíniques de Petits Animals de les Illes Balears (EMVETIB) i l’Associació Empresarial de Veterinaris del Principat d’Astúries (AEMVET), a la qual s’aniran incorporant les noves associacions que vagin sorgint.

La situació de crisi generalitzada així com en particular del sector de les clíniques veterinàries ha desembocat en l’engegada d’aquestes associacions patronals provincials i la confederació nacional. L’objectiu és que canviïn de forma radical les relacions entre els propis veterinaris i la resta de la societat, segons s’explicava en la carta que des de la patronal balear convocava a la reunió del 5 de juny en el Col•legi de Veterinaris de Madrid, que ha resultat en la posta en funcionament de la Confederació Empresarial Veterinària d’Espanya, CEVE.

DSCN0829La reunió celebrada a Madrid va comptar amb la presència de Manuel Alejandro Rodríguez García i Rafael García Pellicer (vicepresident i membre de la junta de AEVA, respectivament), Delia Saleno i Sebastiá Rotger Campins (presidenta i secretari general de EMVETIB) i Jorge P. Pascual Ribote (president de AEMVET)
Manuel Alejandro Rodríguez García (AEVA) va explicar quins són els motius que han de moure als propietaris de centres veterinaris a posar en marxa organitzacions patronals que aglutinin els seus interessos: “ha sorgit una nova mentalitat empresarial en els veterinaris gestors de centres gràcies a la formació en gestió i a la feina d’associacions com AGESVET”. Rodríguez García és també president d’aquesta Associació per a la Gestió Veterinària.
Per la seva banda, Delia Saleno (EMVETIB) també va assenyalar quins són els principals problemes de la professió veterinària mitjançant una anàlisi DAFO i la forma d’abordar-los parant esment a les característiques empresarials del sector.
El secretari general de EMVETIB, Sebastià Rotger, va recordar la raó de ser d’una associació empresarial, així com els beneficis que reporta als seus membres la creació i pertinença a una d’elles. També va explicar els passos que s’han de donar per crear-les.
Per acabar, Jorge P. Pascual (AEMVET) va explicar als presents els objectius de la patronal nacional i els petits assoliments que ja han aconseguit a diverses àrees de treball les patronals provincials en contínua col•laboració.
En el torn de preguntes, durant el qual els assistents van tenir oportunitat d’aprofundir sobre quins són les funcions d’una organització patronal, també va intervenir Inmaculada Pérez, representant de la qual ara és ja nova associació empresarial provincial de Cadis i que va enumerar quins són les accions que han dut a terme i les seves impressions durant el procés de formació.
Els empresaris veterinaris presents van decidir engegar també el procés per constituir noves associacions que a dia d’avui han culminat en la creació de les patronals de Cadis, Màlaga, Almeria, Sevilla, Jaen, Castella la Manxa, Madrid, Pontevedra…
En el mateix acte es va constituir una junta gestora amb una representació per part de cadascuna de les associacions, que s’encarregarà de confeccionar els estatuts de CEVE i adoptar les mesures necessàries que condueixin al seu millor desenvolupament, així com convocar l’assemblea general que triarà els òrgans de govern.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInCompartir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


3 × = veinte cuatro

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>