EMVETIB DETÉ LA CREACIÓ D’UN CENTRE VETERINARI INSTALAT EN UNA FURGONETA

GRÀCIES A LA INTERVENCIÓ DE EMVETIB LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA NO REGISTRARÀ UNA FURGONETA COM A CENTRE VETERINARI I EL COVIB TAMBÈ LA RETIRA DEL SEU REGISTRE RECTIFICANT LA SEVA POSTURA INICIAL

Una associació animalista pretenia registrar una furgoneta com a clínica veterinària amb l’aprovació inicial del COVIB i sense cap tipus de base legal. l’Associació Empresarial de Clíniques i Veterinaris d’Animals de Companyia de Balears, EMVETIB, va presentar un escrit d’al·legacions el mes d’octubre del passat any per impedir que es prengués aquesta decisió que afectaria greument al sector.

 

Durant el darrer trimestre del 2013 i el primer de 2014 l’Associació Empresarial de Clíniques i Veterinaris d’Animals de Companyia de Balears, EMVETIB va estar treballant per reconduir una situació totalment perjudicial per a la imatge del sector i sobretot perquè podria crear un precedent que situaria a les clíniques en una posició d’indefensió jurídica davant l’intrusisme: es pretenia autoritzar i registrar com a centre veterinari una furgoneta.

El problema es va iniciar quan l’associació animalista BALDEA va sol·licitar al Col•legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears si era o no possible instal·lar un quiròfan dins d’una furgoneta. El COVIB llavors va demanar al Consell General de Col·legis Veterinaris una interpretació del reglament de clíniques (REQUISITOS CLÍNICAS COVIB REQUISITOS CLINICAS CONSEJO VETERINARIO) per donar cabuda a aquest tipus de servei.

Encara que el Consell Col·legial es va manifestar contrari i va adduir que en qualsevol cas una unitat mòbil només podia ser considerada un dispensari i per tant no es podrien fer cirurgies (RESOLUCION_JEP), el COVIB va aprovar mitjançant un informe d’inspecció prèvia el que es registrés aquesta furgoneta com a quiròfan mòbil en el registre de centres veterinaris de la Conselleria d’Agricultura.

En els mesos de setembre i d’octubre de 2013, EMVETIB, assabentats que això era ja una realitat i que la susdita unitat mòbil pretenia fer d’un acte clínic un espectacle durant l’esdeveniment “Animal Party”, va posar en funcionament als serveis jurídics de l’associació i va presentar una sèrie d’al•legacions davant la Conselleria al mateix temps que es van interposar les denúncies pertinents.

Totes aquestes gestions han portat a la patronal de clíniques veterinàries, no només a aconseguir aturar aquesta activitat il•legal, sinó a alguna cosa molt més important: exercir el nostre dret com a interlocutors socials davant l’administració i començar a guanyar-nos un respecte i prestigi com a associació, perquè se’ns tingui en compte abans de prendre decisions precipitades que afectin greument al sector veterinari. La contundència i pes dels nostres arguments, a més de la nostra fermesa i determinació han fet que el col·legi i l’administració es plantegin per fi esmenar els errors comesos. Les al•legacions presentades han obtingut una resolució favorable als nostres interessos com a sector.

En el moment de redactar aquesta notícia sabem que una furgoneta pertanyent a una altra associació està funcionant com a clínica de forma il•legal, sense permisos i davant la passivitat de l’administració i el COVIB. EMVETIB ja està fent els tràmits pertinents per denunciar el fet.

Algunes anotacions…

EMVETIB és sensible al problema dels animals abandonats, però no pot consentir que sota aquesta excusa es tinguin diferents criteris  o es cometin il·legalitats a l’hora d’autoritzar centres que puguin realitzar intervencions quirúrgiques.

Aquestes ambulàncies no poden suplir una sala d’operacions que ha de complir amb un ventall de condicions administratives, sanitàries i higièniques que garanteixen una seguretat sanitària a la qual també tenen dret les mascotes i el conjunt d’animals. De fet, hi ha hagut clíniques que han rebut animals amb ferides greus causades per intervencions de veterinaris o estudiants de veterinària al servei de protectores. Finalment volem recordar que el codi deontològic (CODIGO DEONTOLOGICO) veterinari no pot fer distinció entre animals amb amo i sense amo en el que afecta a la qualitat de la intervenció mèdica i que no es justifica la seva necessitat atès que a més de Son Reus, existeix una àmplia xarxa de clíniques privades que col•laboren activament en la solució d’aquest problema.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInCompartir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


× 4 = treinta dos

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>